Geschiedenis

Geschiedenis van Spuit Elluf

Spuit Elluf is een echte Oeteldonkse carnavalsvereniging en is opgericht in 1976.
De club is spontaan ontstaan uit een jongerenkoor. Omdat ze op die leeftijd nergens binnen mochten, zijn een paar mensen gestart met muziekinstrumenten.

In 2002 is het 25 jarig jubileum gevierd met een gezellig weekend met, voor en door alle leden. 2009 stond in het teken van het 33 jarig jubileum met onder andere een Tour langs enkele verzorgingstehuizen.

De club telt ongeveer 50 leden waarvan 28 muzikanten.

Spuit Elluf maakt het hele jaar door muziek.
Gerepeteerd wordt er trouw iedere maandagavond in café De Unie.

De club treedt op in Oeteldonk en daarbuiten. Zo zijn er optreden geweest in heel het land o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen. Maar ook in Trier (D) en Leuven (B).

Jaren achtereen is de club het vaste huisorkest van de Bossche Basketbalclub in De Vinkenkamp geweest. Ook zijn wedstrijden van Fc den Bosch en de Hockey club Den Bosch opgeluisterd.

De hoogtepunten van het jaar zijn en blijven toch altijd de activiteiten welke te maken hebben met carnaval.

Tijdens Carnaval maken we alle dagen muziek en houden ’s-avonds een kroegentocht. Het jaarlijks concert op de donderdag- en/of vrijdagavond in een verzorgingstehuis (o.a. De Zuiderschans, De Taling in ‘s-Hertogenbosch maar ookin Boxtel ). Maar ook zijn optredens verzorgt op het Open Hof. Oetelkonzert en de Veurpruuver.

Van de bijna de oprichting af neemt Spuit Elluf deel aan het jaarlijkse Oeteldonkse Kwekfestijn. Zelf en als begeleiding van “De Femmelie”. Verschillende keren zijn finaleplaatsen gehaald en prijzen gewonnen (Brabants Dagbladprijs, BLOS prijs, presentatieprijs, kolderprijs).

Bekende nummers zijn Anoeska, Mia Bella Donna, Tropenkolder, Vuur en Vlam, Oeteldonkse evergreen, Mooi nie, Ik blij, Mûn Vèrreke, De Parade, Un Oeteltragedie, De’s echt (lief) Oeteldonks. Deze nummers zijn allen geschreven door het duo Ruud van der Laar (tekst) en Peter van Beijnum (muziek).
Deze zijn voor het merendeel ook te vinden op de jaarlijkse Oeteldonkse CD.

In 2003 heeft “De Femmelie” een CD uitgebracht met daarop alle succesnummers van de afgelopen jaren van De Femmelie met begeleiding van Spuit Elluf en Spuit Elluf zelf.